Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δείξει πως προτίθεται να αποσυρθεί από την συμφωνία των Έξι για τα πυρηνικά και οι μεγάλες χώρες της Δύσης προσπαθούν να την «διασώσουν» με σκληρές προσθήκες για τη Συρία -που απορρίπτει η Τεχεράνη- το Ισραήλ, το οποίο εξαρχής ήταν αντίθετο στη συμφωνία, προχώρησε σε εκτενή παρουσίαση στα ΜΜΕ κατά την οποία κατήγγειλε πως οι Ιρανοί έχουν σε εξέλιξη «μυστικό» πυρηνικό πρόγραμμα. 

Ο Νετανιάχου ανέφερε στην παρουσίασή του τη Δευτέρα πως το Ισραήλ έχει στην κατοχή του και μπορεί να αποκαλύψει «νέες και καθοριστικές αποδείξεις» ότι το Ιράν αποκρύπτει τις δραστηριότητές του για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού κράτους κατήγγειλε ότι «το Ιράν ψεύδεται» αφότου υπέγραψε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα με τη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν μετέφερε το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων σε μυστική τοποθεσία και η αποθήκη όπου βρίσκονται τα απόρρητα αρχεία για τα ατομικά όπλα του Ιράν έχει εγκατασταθεί εντός τεράστιων μεταλλικών καταφυγίων.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης τόνισε ότι η χώρα του έχει στην κατοχή της «ακριβή αντίγραφα» των αρχείων με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ παρουσίασε βίντεο το οποίο, όπως υποστήριξε, δείχνει τις ιρανικές εγκαταστάσεις.