Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, η αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε περίπου 9 τόνους κοκαΐνης που ήταν κρυμμένοι σε κιβώτια με μπανάνες προερχόμενα από την Κολομβία. Το παραπάνω φορτίο ναρκωτικών αποτελεί ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός εσωτερικών της Ισπανίας Juan Ignacio Zoido, έξι ύποπτοι έχουν συλληφθεί για την υπόθεση εκ των οποίων 4 στην Ισπανία και 2 στη Λυών της Γαλλίας αφού οι αρχές κατέσχεσαν τους 8,74 τόνους κοκαΐνης που ήταν φορτωμένοι σε πλοίο το οποίο από την προηγούμενη Κυριακή ελλιμενιζόταν στο λιμάνι Algeciras της Νοτίου Ισπανίας.


Υπογραμμίζεται ότι το συγκεκριμένο λιμάνι είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας καθώς κατά το 2017 διακινήθηκαν 101 τόνοι εμπορευμάτων ενώ επίσης αποτελεί και μια από τις κύριες «εισόδους» κοκαΐνης στην Ευρώπη αφού τον Ιανουάριο οι αρχές είχαν κατάσχει εκεί άλλους 6 τόνους του ίδιου ναρκωτικού.


Τέλος ο Zoido ορκίστηκε εχθές πως θα δώσει μάχη με τους εμπόρους ναρκωτικών ώστε αυτά «να μείνουν μακριά από τους δρόμους της χώρας».

Δείτε σκηνές από την επιχείρηση των αρχών