Μαχητικό F-16 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε την Τετάρτη κοντά στο Λας Βέγκας. Πρόκειται για την τρίτη συντριβή αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους μέσα σε δύο ημέρες. 

«F-16 της αεροπορικής βάσης Νέλις κατέπεσε στη διάρκεια μιας συνηθισμένης άσκησης στο κέντρο δοκιμών της Νεβάδας», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία σε ανακοίνωσή της. Η κατάσταση της υγείας του πιλότου «δεν είναι γνωστή», κατά την ανακοίνωση.

Την Τρίτη ένα ελικόπτερο Super Stallion των Πεζοναυτών κατέπεσε στην Καλιφόρνια, επίσης κατά τη διάρκεια συνηθισμένης άσκησης. Τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν.

Την ίδια ημέρα, καταδιωκτικό Harrier AV-8 του Πολεμικού Ναυτικού κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο σε αμερικανική αεροπορική βάση στο Τζιμπουτί, στην Αφρική. Ο χειριστής του τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της χρήσης του εκτινασσόμενου καθίσματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της βάσης του.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις εξασφάλισε τον περασμένο μήνα προϋπολογισμό-ρεκόρ για το αμερικανικό Πεντάγωνο, που θα επιτρέψει να προχωρήσεις επενδύσεις που είχαν ανασταλεί για χρόνια, ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό, που έχει πλέον ευρύτατη συμμετοχή σε θέατρα επιχειρήσεων στο εξωτερικό, και στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία χάνει τους χειριστές της με ταχείς ρυθμούς, αφού οι πιλότοι αναζητούν υψηλότερες αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters