Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ερωτηθείς για τις τοποθετήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα για την πόλωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επικρίνοντας του έλληνες πολιτικούς ότι προσπαθούν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης με ψευδείς δηλώσεις:

«Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Και η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα. Επιθυμία μας θα ήταν η Ελλάδα να κοιτούσε να επωφεληθεί από μία τέτοια ισχυρή χώρα – γείτονα, γιατί είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας, είπε αρχικά ο κ. Τσαβούσογλου και συνέχισε:

«Αλλά οι ισορροπίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αλλάξει. Προκειμένου να στρέψουν το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση, προβαίνουν σε μία στοχευμένη προσπάθεια να καλύψουν τις αποτυχίες τους στρέφοντας το ενδιαφέρον προς άλλη κατεύθυνση», κατέληξε στη δήλωσή του.

«Μπορεί να κρατήσει μέχρι και 15 χρόνια η ιστορία»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «τρελό» ενώ σε ερώτηση για το πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί απάντησε πως «μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια η ιστορία» εξηγώντας παράλληλα πως η Τουρκία είναι «μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου».