Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από τις ευρωπαϊκές αβρότητες του Ερντογάν με τους Γιούνκερ και Τουσκ στη Βάρνα και τη σκυτάλη του πύρινου λόγου κατά της Ελλάδας πήρε ο πιστός του σύμμαχος Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης απάντησε: «Ο Τσίπρας νομίζει πως το τέρμα είναι άδειο. Αυτό το άτομο στις Βρυξέλλες χωρίς να κοκκινίσει το πρόσωπό του δήλωσε ότι η Τουρκία θέλει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Είπε μάλιστα ότι η Τουρκία πυροβολεί στα πόδια όταν κάνει κάτι τέτοιο. Είχε τέτοιο θράσος», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όλος ο κόσμος ξέρει πάντως ποιοι έριξαν σφαίρες εθνικής υπερηφάνιας και ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες όσων μιλούν με τέτοια κενά λόγια».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, απαντώντας μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. σε ερώτηση για το εάν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είχε δηλώσει: «Δεν φοβόμαστε και δεν πρέπει και ο ελληνικός λαός να έχει την αίσθηση του φόβου, γιατί έχουμε την αποτρεπτική ικανότητα και είναι σαφές ότι όποιος την προκαλούσε θα ήταν σαν να πυροβολεί τα δικά του πόδια».