Σε πλιάτσικο επιδόθηκαν στο Αφρίν οι Σύροι αντάρτες που κατέλαβαν την Κυριακή την πόλη με τη στήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού ΠρακτορείουΕιδήσεων. Όπως μεταδίδει το AFP, οι αντάρτες μπήκανε σε σπίτια, εστιατόρια και καταστήματα και άρπαξαν από φαγητά μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές και κουβέρτες.

Στη συνέχεια έβαλαν τα λάφυρα σε αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά και έφυγαν από την πόλη.  

Τις πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Βρετανία, ανακοινώνοντας ότι οι Σύροι σύμμαχοι των Τούρκων «ξεκίνησαν το πλιάτσικο σε ιδιωτικές περιουσίες και πολιτικοστρατιωτικές εγκαταστάσεις». Ορισμένοι καταγγέλλουν επίσης ότι αντάρτες έβαλαν φωτιά σε καταστήματα που πωλούσαν αλκοόλ.            

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι στρατιώτες έκαναν τη δική τους επίδειξη δύναμης γκρεμίζοντας, μεταξύ άλλων, ένα άγαλμα του σιδηρουργού Κάβα, του ήρωα των Κούρδων που συμβολίζει την αντίσταση κατά της καταπίεσης, ενώ άλλοι στρατιώτες, αφού κρέμασαν την τουρκική σημαία σε κεντρικά κτίρια, στη συνέχεια έσκισαν πανό με μηνύματα υπέρ των Κούρδων.