Περίπου 180 αξιωματικοί του στρατού θα συνδράμουν στις έρευνες για την προσπάθεια δολοφονίας του πρώην πράκτορα της Ρωσίας, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια. Σύμφωνα με το βρετανικό τύπο, οι αξιωματικοί καλούνται να αφαιρέσουν αντικείμενα που ενδεχομένως μολύνθηκαν από το νευρολυτικό παράγοντα.

Ο Σκριπάλ, ρώσος πρώην πράκτορας και η 33χρονη κόρη του εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση από την Κυριακή, οπότε και εντοπίστηκαν χωρίς αισθήσεις σε παγκάγκι σε εμπορικό κέντρο του Σάλσμπερι.

Η έρευνα έχει διευρυνθεί καθώς η αστυνομία απέκλεισε τους τάφους της συζύγου του Σκριπάλ, Λουντμίλα και του γιου του, Αλεξάντερ.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι 21 άτομα που δηλητηριάστηκαν θεραπεύτηκαν.

Τα βρετανικά μέσα θεωρούν ότι το προσωπικό των ειδικών δυνάμεων, της αεροπορίας και ομάδες που ασχολούνται με χημικά θα συνδράμουν στις προσπάθειες της αστυνομίας για την απομάκρυνση οχημάτων και αντικειμένων.

Η αντιτρομοκρατική «ζήτησε βοήθεια από το στρατό για να μετακινήσει έναν αριθμό οχημάτων και αντικειμένων από τη σκηνή στο κέντρο του Σαλίσμπουρι καθώς έχουν την απαιτούμενη δυνατότητα και τεχνογνωσία» ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Την ίδια ώρα, ο Σκρίπαλ και η κόρη του παραμένουν σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ ο αστυνομικός Νικ Μπέιλι έχει τις αισθήσεις του και παραμένει σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.