Συνετρίβη ελικόπτερο στο οποίο απέβαινε ο Μεξικανός υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε και κατευθυνόταν στην περιοχή του σεισμού 7,2 βαθμών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι εξαιτίας του σεισμού. Όσον αφορά ωστόσο τη συντριβή του ελικοπτέρου, δύο άτομα σκοτώθηκαν. 

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών είναι σώος και ασφαλής.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην Πινοτέπα ντε Ντον Λουίς. Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από την Πόλη του Μεξικού με προορισμό αυτή την πόλη, καρδιά της πληγείσας περιοχής μερικές ώρες νωρίτερα από τον ισχυρό σεισμό των 7,2 βαθμών, στη νότια πολιτεία Οαχάκα.

Ο υπουργός ταξίδευε με τον κυβερνήτη της Οαχάκα Αλεχάντρο Μουράτ, και αρκετούς αξιωματούχους για να δουν το μέγεθος των ζημιών.

«Ο υπουργός Ναβαρέτε, ο κυβερνήτης Αλεχάντρο Μουράτ και το πλήρωμα είναι σώοι» ανέφερε ο πρόεδρος Πένια Νιέτο. «Δυστυχώς, άνθρωποι που βρίσκονταν στο έδαφος έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν» πρόσθεσε και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, μετέδωσε το Notimex, το μεξικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο Aλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του στρατιωτικού ελικοπτέρου περίπου 40 μέτρα πάνω από το έδαφος. «Κατανοώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους» εξαιτίας της συντριβής, δήλωσε.