Την ώρα που η τουρκική κυβέρνηση αναγγέλλει πως θα συνεχίσει τις επιθέσεις μετά την Αφρίν ως τα σύνορα με το Ιράκ, οι Αμερικανοί τονίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την πόλη Μάνμπιτζ, μια στρατηγικής σημασίας πόλη στη βόρεια Συρία.

Αυτό μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως το ενδεχόμενο να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών είναι αρκετά πιθανό!

Ο στρατηγός Τζόσεφ Βότσελ τόνισε πως δεν υπάρχει καν θέμα να εξετάσουν την αποχώρησή τους από την περιοχή, κάτι που ζητούν επίμονα οι Τούρκοι.

Οι Αμερικανοί στηρίζουν τους Κούρδους που πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η πλευρά της Άγκυρας τους θεωρεί τρομοκράτες και γι' αυτό πραγματοποιεί επίθεση στην πόλη Αφρίν εδώ και δέκα ημέρες.

Η Μάνμπιτζ βρίσκεται βορειοανατολικά του Χαλεπιού και περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Τζαραμπλούς, που είναι στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.

Παρά τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε αποφασισμένος να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις προς τα ανατολικά και κυρίως την πόλη Μάνμπιτζ, όπου οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στρατιώτες και είναι αμετάπειστοι στο θέμα παραμονής τους στην περιοχή, και αναμένεται πλέον η αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εντωμεταξύ, οι επιθέσεις στην Αφρίν συνεχίζονται, με τους αμάχους να πληρώνουν το μάρμαρο, καθώς 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 5 είναι παιδιά.