Οι αποκαλύψεις για τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών δημοσιογράφων στο BBC έφεραν το εξής αποτέλεσμα: τέσσερις από τους κορυφαίους παρουσιαστές προγραμμάτων του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου συμφώνησαν να μειωθούν σημαντικά οι αποδοχές τους.

Όπως αναφέρεται στον δικτυακό τόπο του BBC, πρόκειται για τους Τζέρεμι Βάιν (ραδιόφωνο, 800 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο), Τζον Χάμφρέις (ραδιόφωνο, πάνω από 685 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο), Χιου Έντουαρντς (τηλεόραση, 630 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο) και Τζον Σόπελ (απεσταλμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες, 230 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο).

Σάλος είχε δημιουργηθεί τον περασμένο Ιανουάριο όταν η δημοσιογράφος Κάρι Γκρέισι, απεσταλμένη του δικτύου στο Πεκίνο, είχε παραιτηθεί καταγγέλοντας τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών συναδέλφων. Είχε μάλιστα απευθύνει ανοιχτή επιστολή σε κοινό και συναδέλφους της, προκειμένου να γίνει γνωστό το θέμα.

Το BBC είχε δημοσιεύσει λίστα με τις αποδοχές των εργαζομένων του, τουλάχιστον όσων κερδίζουν πάνω από 170 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: ο Κρις Έβανς κερδίζει 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, τέσσερις φορές περισσότερα από την καλύτερα αμοιβόμενη γυναίκα συνάδελφό του, την Κλαούντια Γουίνκλμαν.