Έργο του Βαν Γκογκ ζήτησε ο Λευκός Οίκος από το Μουσείο Γκούγκενχάιμ της Νέας Υόρκης με προφανή σκοπό να κοσμήσει τις αίθουσες της κατοικίας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τη «Washington Post», το αίτημα του Λευκού Οίκου δεν έγινε δεκτό. Ωστόσο, το Μουσείο έκανε αντιπρόταση: πρόσφερε «μια ατόφια τουαλέτα 18 καρατιών». Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε το γεγονός.

Η υπεύθυνη του μουσείου της Νέας Υόρκης έγραψε στον Λευκό Οίκο ότι ο πίνακας «Τοπίο με χιόνι» του 1888 δεν μπορούσε να μεταφερθεί στην Ουάσινγκτον, καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από τους ιδιοκτήτες της συλλογής. Στην πραγματικότητα, επιτρέπεται «μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις», προφανώς ο Λευκός Οίκος δεν αποτελεί μια τέτοια εξαιρετική περίπτωση...

Το μουσείο δεν ήθελε να αφήσει δυσαρεστημένο το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι πρόσφερε τη χρυσή τουαλέτα του Ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, «για μεγάλο χρονικό διάστημα». Σε τυχόν ανησυχίες του προεδρικού επιτελείου, το μουσείο Γκούγκενχάιμ απάντησε ότι το έργο θα μεταφερθεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην υποστεί ζημιές.

Η χρυσή τουαλέτα αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου πρότζεκτ με τίτλο «America» που σατιρίζει τον υπερβολικό πλούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.