Σοβαρά επεισόδια και κύμα βίας και λεηλασιών ξεσήκωσε μία ταινία στην Ινδία. Το «Padmaavat», όπως ονομάζεται η ταινία του Bollywood, ξεσήκωσε αντιδράσεις σε συντηρητικές και θρησκευτικές οργανώσεις, όπου σε διάφορες πόλεις της χώρας που παιζόταν η ταινία συγκεντρώθηκαν εξαγριωμένοι, προκαλώντας βίαια επεισόδια.

Σε τέσσερα κρατίδια της χώρας απαγορεύτηκε η συγκεκριμένη ταινία υπό τον φόβο των επεισοδίων, όμως στο Νέο Δελχί όπου προβλήθηκε κανονικά διαδηλωτές έκαψαν αυτοκίνητα και λεωφορεία, λεηλάτησαν καταστήματα στα εμπορικά κέντρα και τα σινεμά που προβάλλονταν η ταινία, με τους φρουρούς να τοποθετούν προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Παρά τις απειλές, κυρίως από διάφορες ακραίες συντηρητικές ομάδες, εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την Ινδία κατέκλυσαν τις κινηματογραφικές αίθουσες για να δουν την πολυσυζητημένη ταινία. Τα κρατίδια Ρατζαστάν, Γκουτζαράτ, Μαντχία Πραντές και Γκόα, τα οποία ελέγχονται από το κυβερνών κόμμα (BJP), φοβούμενα ακραία επεισόδια, αποφάσισαν να μην προβάλουν την ταινία. Ωστόσο η απόφασή αυτή απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, με το αιτιολογικό ότι «λογοκρίνεται η καλλιτεχνική ελευθερία».

Η ταινία παρουσιάζει μια ρομαντική σχέση ανάμεσα στη βασίλισσα της Ινδίας (Padmavati) και τον μουσουλμάνο αυτοκράτορα Alauddin Khilji. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται γιατί θεωρούν πως η ταινία διαστρεβλώνει την ιστορία της βασίλισσας, κάτι που ο σκηνοθέτης της διαψεύδει.

Τον Ιανουάριο του 2017 μέλη της κάστας «Karni Sena» εισέβαλαν στο στούντιο που γυριζόταν η ταινία προκαλώντας καταστροφές και έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τάξουν ανταμοιβή σε όποιον «αποκεφάλιζε» τον σκηνοθέτη ή την πρωταγωνίστρια.

Η διάσημη ηθοποιός του Bollywood Ντιπίκα Παντούκο είναι αυτή που ενσαρκώνει τον ρόλο της θρυλικής βασίλισσας Padmavati.

Παρά τα βίαια επεισόδια, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η ταινία θα αποτελέσει το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς.