Με την εξοντωτική ποινή φυλάκισης 175 ετών τιμώρησε τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ Λάρι Νάσαρ η δικαστής στο Μίσιγκαν.

Ο Νάσαρ κατηγορήθηκε από 150 μέλη της εθνικής ομάδας ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά, ενώ μερικές από τις καταγγελίες ήταν για σεξουαλική κακοποίηση. Τα θύματά του ήταν όλα της εθνικής ομάδας και μάλιστα μερικά από αυτά είναι και αθλήτριες με μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις συγκλονιστικές καταθέσεις τους είπαν πως ακόμη και η ίδια η ομοσπονδία της χώρας τούς πρόσφερε λεφτά για να αποσιωπήσουν το θέμα, κάτι που δεν άντεξαν κάποιες από αυτές, έναν χρόνο περίπου πριν.

Ο Νάσαρ άκουσε την εξοντωτική ποινή με τη δικαστή να του λέει σε σκληρό ύφος πως νιώθει χαρούμενη πως του ανακοινώνει τη συγκεκριμένη ποινή, χαρακτηρίζοντάς τη ως «θανατική καταδίκη» για τον κατηγορούμενο.

Πριν ακουστεί η ποινή, ο Νάσαρ ζήτησε συγνώμη από τα θύματά του, τα οποία δεν τον κοίταξαν καν και μόλις ανακοινώθηκε η ποινή, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, με αρκετές αθλήτριες να ξεσπούν σε κλάματα.