Χρηματικό ποσό το οποίο θα δίνεται ως τέλος στα Μέσα Ενημέρωσης ζητά ο Ρούπερτ Μέρντοχ από το Facebook. Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ θεωρεί πως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα πρέπει να πληρώνει χρήματα τουλάχιστον στα «αξιόπιστα» μέσα ενημέρωσης, κάτι που έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του τελευταίου πως θα προσπαθήσει να καταπολεμήσει τις αναρτήσεις παραπληροφόρησης που έχουν γεμίσει τον ιστότοπο.

Ο Μέρντοχ, πρόεδρος της News Corp, χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις προτάσεις του ιδιοκτήτη του Facebook και ζήτησε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει σε εκδότες ένα ποσό σε σταθερή βάση, ως δείγμα επαγγελματικότητας και αξιοπιστίας στη δημοσιογραφία.

«Οι εκδότες προφανώς βελτιώνουν την αξία και την ποιότητα του Facebook, μέσω των ειδήσεων και του περιεχομένου τους, αλλά δεν ανταμείβονται επαρκώς γι' αυτές τις υπηρεσίες. Οι αμοιβές θα έχουν μικρή επίπτωση στα κέρδη του, αλλά μεγάλη επίπτωση στις προοπτικές των εκδοτών και των δημοσιογράφων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μέρντοχ.

«Είμαστε τώρα αποφασισμένοι όσο ποτέ να καταπολεμήσουμε τις αρνητικές επιρροές και να διασφαλίσουμε ότι η πλατφόρμα μας αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια πηγή για το δημοκρατικό καλό» δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος του Facebook Κέιτι Χάρμπαρθ, σε μια προσπάθεια που γίνεται να σταματήσει η χρήση «εμπρηστικών» αναρτήσεων και παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα.