Δημόσια απολογία και αυτοκριτική αναγκάστηκε να κάνει ο βουλευτής των Βρετανών Συντηρητικών, Σερ Ντέσμοντ Σουόιν, επειδή «συνελήφθη» από τις κάμερες, σε ζωντανή μετάδοση, να κοιμάται μέσα στη Βουλή των Κοινοτήτων, κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συζήτησης για το Brexit.

Η κάμερα έπιασε την άβολη και ασυνήθιστη, για τα βρετανικά κοινοβουλευτικά ήθη, στιγμή, κατά τη μετάδοση της ομιλίας του ιστορικού στελέχους των Συντηρητικών, Κεν Κλάρκ. 

Ο Σουόιν, που κάθεται ακριβώς πίσω από τον Κλάρκ, είχε «χυθεί» πάνω στο βουλευτικό έδρανο του και είχε πέσει σε βαθύ ύπνο.

Η σκηνή έγινε ακόμη πιο αμήχανη όταν, λίγο αργότερα, ο Σουόιν πήρε τον λόγο για να θέσει ένα ερώτημα στον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, και έκανε το λάθος, για να δείξει πόσο τον απασχολεί το θέμα της ερώτησης του, να χρησιμοποιήσει την κοινή αγγλική φράση «αυτό το ερώτημα με κρατά ξύπνιο τα βράδια», προκαλώντας τα γέλια των συναδέλφων του. Ο πρόεδρος της Βουλής μάλιστα δεν κρατήθηκε και σχολίασε πως «ο βουλευτής είναι, εμφανώς, σε εγρήγορση». 

Αφού το βίντεο της σιέστας του είχε γίνει viral, ο Σουόιν, μιλώντας στο BBC, δήλωσε πως νιώθει «ενοχλημένος» με τον εαυτό του κι ιδιαίτερα αμήχανος και ντροπιασμένος για την «φρικτή», όπως την χαρακτήρισε, εικόνα του.

«Αποκοιμήθηκα για 30 δευτερόλεπτα», δήλωσε και υποσχέθηκε πως «δεν πρόκειται να ξανασυμβεί».

Απολογήθηκε λέγοντας ότι είχε μια «πολύ κουραστική μέρα», έχοντας ξυπνήσει από τις 5.30 το πρωί ενώ διαβεβαίωσε εμφατικά πως ο ύπνος δεν οφειλόταν σε βαρεμάρα και πως δεν βρίσκει πληκτικές τις διαδικασίες στη Βουλή των Κοινοτήτων, ούτε, βεβαίως, τις ομιλίες του συναδέλφου του.