Τεράστιο σκάνδαλο είχε ξεσπάσει με την ερωμένη του ηγέτη του κόμματος της UKIP Χένρι Μπόλτον Τζο Μάρνεϊ, η οποία ξέσπασε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα κατά της συντρόφου του πρίγκιπα Χάρι, της Αμερικανίδας ηθοποιού Μέγκαν Μαρκλ, γράφοντας σε μηνύματα πως θα «λερωθεί» το βρετανικό «αίμα» και απορούσε αν το επόμενο βήμα θα είναι να έχουν «μαύρο βασιλιά» ή έναν «μουσουλμάνο πρωθυπουργό».

Ο Μπόλτον τόνισε πως εξαιτίας των σχολίων της κατά 25 χρόνια νεότερής του συντρόφου του θα διακόψει τη σχέση του μαζί της, καθώς δεν τον εκφράζουν τα όσα είπε. Η Μάρνεϊ ήταν η αιτία να χωρίσει τη γυναίκα του ο Μπόλτον και μάλιστα την έβαλε και στο κόμμα, όμως τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα με τα ρατσιστικά της σχόλια.

Όμως, ο ίδιος εκτέθηκε ακόμη περισσότερο χθες καθώς, όχι μόνο δε την χώρισε, όπως υποσχέθηκε για να διαλύσει το σκάνδαλο, αλλά βγήκε μαζί της σε ρομαντικό δείπνο κρατώντας της το χέρι. Οι δύο τους δεν γνώριζαν ότι τους κυνηγούσαν οι παπαράτσι και έτσι βρίσκεται ξανά εκτεθειμένος ο ηγέτης του κόμματος.