Ο Χένρι Μπόλτον, ο επικεφαλής του ευρωφοβικού βρετανικού κόμματος Ukip, ανακοίνωσε σήμερα ότι χώρισε από την ολοκαίνουργια και νεαρή φίλη του και μέλος του κόμματος Τζο Μάρνεϊ, μετά τα ρατσιστικά της μηνύματα κατά της Αμερικανίδας ηθοποιού και εκλεκτής του πρίγκιπα Χάρι Μέγκαν Μαρκλ.

Ο Βρετανός πολιτικός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη «Γηραιά Αλβιόνα», τόνισε πως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τη σχέση του με τη σύντροφό του, επειδή στέλνοντας ένα μήνυμα, το οποίο διέρευσε στη «Mail», τόνισε πως με τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερκανίδα ηθοποιό, αυτή «θα μαγαρίσει τη βασιλική οικογένειά μας με τον σπόρο της».

«Θα υπάρξει στη συνέχεια ένα μουσουλμάνος πρωθυπουργός. Και ένας μαύρος βασιλιάς. Εδώ είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι η Αφρική», ανέφερε επίσης στα σχόλιά της η πρώην -πλέον- σύντροφος του Μπόλτον.

«Δεν υπερασπίζομαι τις δηλώσεις της», εξήγησε ο Χένρι Μπόλτον στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, λέγοντας πως η σύντροφός του τέθηκε σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της εσωτερικής έρευνας, ενώ διευκρίνησε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, παρά τις εκκλήσεις στελεχών του κόμματος.