Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζει να κάνει βήματα εκσυγχρονισμού και στήριξης στο γυναικείο φύλο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, πραγματοποιήθηκε έκθεση αυτοκινήτου αποκλειστικά για γυναίκες, στην Τζέντα. Εγχώρια ιδιωτική εταιρεία διοργάνωσε την έκθεση, καθώς από τον Ιούνιο οι γυναίκες θα είναι ελεύθερες να οδηγούν κανονικά μέσα στη χώρα.

Η έκθεση πραγματοποιείται μέσα σε εμπορικό κέντρο όπου εργάζονται μόνο γυναίκες και αναμένεται να επιτρέψει στον γυναικείο πληθυσμό του βασιλείου να διαλέξει κυρίως αυτοκίνητα οικονομικά σε ενέργεια πριν πάρει τους δρόμους πάνω στους τέσσερις τροχούς.

Τους επιτρέπει επίσης να βρουν λύσεις χρηματοδότησης, με τράπεζες και χρηματοοικονομικές εταιρείες, για την αγορά του οχήματός τους.

Παντού στον εκθεσιακό χώρο υπάρχουν πανό με το σύνθημα «Drive and Shop» («Οδηγώ και Αγοράζω»), κάνοντας ένα λογοπαίγνιο στα αραβικά που χρησιμοποιεί το θηλυκό τρίτο πρόσωπο των ρημάτων, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Στο υπερσυντηρητικό κράτος της Σαουδικής Αραβίας διατηρεί την αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου, όμως τους τελευταίους μήνες γίνεται μια κίνηση από την κυβέρνηση να μειωθούν οι περιορισμοί στα δικαιώματα των γυναικών.