Πολύ κοντά σε συμφωνία για τη δημιουργία «μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού» βρίσκονται τα τρία κόμματα της Γερμανίας που διαπραγματεύονται για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Άνγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ και Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt», κατέληξαν σε συμφωνία μετά το τέλος των διερευνητικών συνομιλιών και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις.

Πριν 24 ώρες Μέρκελ και Σουλτς έλεγαν στους δημοσιογράφους πως υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που πρέπει να λυθούν ώστε να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές σε μία κυβέρνηση συνασπισμού αλλά, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η κατάσταση άλλαξε από την πλευρά του Σουλτς και τα τρία κόμματα (CDU, CSU, SPD) είναι πολύ κοντά στο να δημιουργήσουν συνασπισμό.

Οι τρεις πλευρές συζητούσαν για ώρες για θέματα που αφορούν τη φορολογία, την υγεία και τη μεταναστευτική πολιτική, ενώ συμφώνησαν στο να υπάρξει μια κοινή γραμμή στήριξης των πόλεων με εισφορές δισεκατομμυρίων, αλλά και βοήθειας στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ωστόσο, αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία, η χώρα θα πρέπει να πάει σε νέες εκλογές, ή σε κυβέρνηση μειοψηφίας για τη Μέρκελ, όπως αναφέρουν τα γερμανικά δημοσιεύματα.