Ένα μέρος των κοσμημάτων αξίας τουλάχιστον 4 εκατομμυρίων ευρώ που εκλάπησαν χθες από το πολυτελές ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού βρέθηκε σήμερα. Όπως ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές, «ένα μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε στη διάρκεια της σύλληψης τριών εκ των φερόμενων δραστών», χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί η αξία των κοσμημάτων που βρέθηκαν.

Στη διάρκεια της καταδίωξης, ένας από τους δύο ληστές που διέφυγαν έχασε τον σάκο στον οποίο είχε τοποθετήσει κοσμήματα και ρολόγια.

Συνολικά πέντε ήταν οι δράστες που λήστεψαν το ξενοδοχείο Ritz στην πλατεία Βεντόμ στο κέντρο του Παρισιού, αρπάζοντας κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας.

Τρεις από τους δράστες εισήλθαν στο ξενοδοχείο από μια πίσω πόρτα, φορώντας γάντια, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας τσεκούρια και όπλα, και έσπασαν τις βιτρίνες όπου εκτίθονταν τα κοσμήματα και τα ρολόγια, ενώ δύο συνεργοί τους περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο.

Οι τρεις ληστές έδωσαν από ένα παράθυρο τη λεία στους συνεργούς τους, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, με έναν εξ αυτών να χρησιμοποιεί αυτοκίνητο για τη διαφυγή του και τον άλλο ένα δίκυκλο, από το οποίο έπεσε και ο σάκος με τα κλοπιμαία.