Για πρώτη φορά στην ιστορία του συντηρητικού Αφγανιστάν, άνοιξε ένα γυμναστήριο για γυναίκες. Η Σετάρα Καρίμι παρά τις αντιδράσεις που είχε από τη κοινωνία στη πόλη Χεράτ, όχι μόνο δεν έκανε πίσω, αλλά άνοιξε το γυμναστήριο που είναι αποκλειστικά για γυναίκες.

Μετά από έξι χρόνια στο γειτονικό Ιράν, η 28χρονη Σετάρα άνοιξε ένα γυμναστήριο το οποίο ακόμη και οι γονείς της ήταν αντίθετοι.

«Έβαλα τα δυνατά μου να πείσω την οικογένειά μου και τελικά κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή της στο εγχείρημά μου. Καθημερινά έρχονται περίπου 280 γυναίκες, κυρίως μαθήτριες, τις οποίες αναλαμβάνουν έμπειρες γυμνάστριες», ανέφερε η ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου που βλέπει τα μέλη της να αυξάνονται συνεχώς, σπάζοντας τους παραδοσιακούς κανόνες της χώρας.

«Γυναίκες που παίζουν ή γυμνάζονται στην ύπαιθρο εξακολουθούν να στιγματίζονται από μερικά τμήματα της κοινωνίας. Ωστόσο η κατάσταση αλλάζει σιγά - σιγά και οι ιδέες γίνονται πιο προοδευτικές σε σχέση με εκείνες των τελευταίων πέντε χρόνων στη Χεράτ» λέει η Καρίμι.