Μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ ήταν η εξαγωγή όπλων, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα άνοιγε την αγορά εργασίας στη χώρα. Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται πλέον κοντά στην ολοκλήρωση του νέου του σχεδίου, με τίτλο «Αγοράστε αμερικανικά», το οποίο προτρέπει Αμερικανούς στρατιωτικούς ακολούθους να εξασφαλίσουν νέα συμβόλαια για τη χώρα.

Γίνεται μια προσπάθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν οι κανόνες εξαγοράς αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού σε ξένες χώρες, με σκοπό την πώληση περισσότερων προϊόντων στο εξωτερικό, ώστε να καλυφθεί ένα μέρος του εμπορικού ελλείμματος της χώρας που φτάνει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει βία ξανά σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή και η νότια Ασία, όπως λένε υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος τα όπλα αυτά να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών.

Η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει τις αμφιλεγόμενες πωλήσεις με αυτόν τον τρόπο, όπως έκανε με την πώληση εξοπλισμού ακριβείας στη Σαουδική Αραβία αξίας 7 δισεκατομμυρίων, παρά τις ανησυχίες ότι τα όπλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο στην Υεμένη.