Το πολικό ψύχος που έχει χτυπήσει τις ανατολικές ΗΠΑ δεν έχει προηγούμενο, καθώς το 92% των περιοχών έχει θερμοκρασία κάτω του μηδενός. Είναι χαρακτηριστικό πως τα χιόνια έφτασαν μέχρι τη Φλόριντα και την περιοχή του Ταλαχάσι, όπου το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου επικρατεί ζέστη και δεν έχουν ξαναδεί χιόνι.

Στα σύνορα οι καταρράκτες του Νιαγάρα πάγωσαν, με τους τουρίστες να μένουν έκθαμβοι από το σκηνικό, ενώ το χιόνι στις βορειοανατολικές Πολιτείες έχει φτάσει πάνω από το ένα μέτρο.

Ακόμη και στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας κομμάτια πάγου εμφανίστηκαν σε προβλήτες, ενώ το κύμα αέρα έχει αφήσει πάγο σε όλους τους δρόμους και τα σπίτια.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχουν μέρη στις ανατολικές ακτές που θα είναι πιο κρύα και από σημεία του πλανήτη Άρη.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται στις Πολιτείες του Μέιν και της Νότιας Καρολίνας, όπου τα πάντα έχουν παγώσει και ο κυκλώνας έχει σκεπάσει τις δύο περιοχές με περισσότερο από ένα μέτρο χιόνι σε αρκετά σημεία, ενώ όλα τα ποτάμια έχουν σκεπαστεί από πάγο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, υπάρχουν ήδη εννέα νεκροί από το πολικό ψύχος που αναμένεται να ταλαιπωρήσει τους Αμερικανούς για μερικά 24ωρα ακόμη.

Πηγή: CNN