Μία ακόμη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση έρχεται να ταράξει το κλίμα στον καλλιτεχνικό χώρο στις ΗΠΑ. Ο καταξιωμένος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης Πίτερ Μάρτινς, παραιτήθηκε από τη θέση του χθες, καθώς κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση σωματικής βίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times».

Ο 71χρονος Μάρτινς κατηγορείται από 24 χορευτές και χορεύτριες για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

«Έχω αρνηθεί και εξακολουθώ να αρνούμαι ότι έχω εμπλακεί σε τέτοιου είδους ανάρμοστη συμπεριφορά», είπε σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο του Μπαλέτου.

Ο Μάρτινς βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας έπειτα από μια ανώνυμη επιστολή που αναφερόταν σε πολλές κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Μια ομάδα από μπαλαρίνες και κλασικούς χορευτές κατήγγειλαν αργότερα στη συγκεκριμένη εφημερίδα ανάλογα περιστατικά που συνέβησαν από το 1983.

Το 1983 ο Μάρτινς έγινε συνδιευθυντής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης και καλλιτεχνικός διευθυντής του το 1989.

Δεν ήταν ο μόνος πάντως που έχασε το πόστο του στη Νέα Υόρκη, καθώς ο επί 40 χρόνια διευθυντής ορχήστρας της Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης Τζέιμς Λέβιν απομακρύνθηκε από τη θέση του πριν λίγες ημέρες έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εις βάρος ενός εφήβου.