Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε πως η χώρα του έδωσε «βλακωδώς» 33 δισ. δολάρια στο Πακιστάν τα τελευταία 15 χρόνια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά δεν πήραν τίποτα για αντάλλαγμα πέρα από «ψέματα και απάτη, θεωρώντας πως οι ηγέτες μας είναι ηλίθιοι», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Αυτό προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης του Πακιστάν που κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη της χώρας στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το… τιτίβισμα του Τραμπ.

Ο πρέσβης Ντέιβιντ Χέιλ μετέβη εκεί, όμως καμία από τις δύο πλευρές δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον λόγο της επίσκεψής του στο υπουργείο.

Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν Χουράμ Νταστγκίρ-Χαν απάντησε άμεσα στον Τραμπ μέσω του Twitter, λέγοντας ότι η χώρα του «παρείχε δωρεάν πρόσβαση στις ΗΠΑ στον εναέριο και χερσαίο χώρο της, στρατιωτικές βάσεις και συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών, που οδήγησε στον αποδεκατισμό της Αλ Κάιντα εδώ και 16 χρόνια, αλλά εκείνοι (οι Αμερικανοί) δεν μας έδωσαν τίποτα σε αντάλλαγμα, παρά μόνο ύβρεις και δυσπιστία».