Δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν σε εκκλησία στην νότιο Κάιρο, σκορπώντας τον τρόμο. Οι δύο τρομοκράτες άρχισαν να πυροβολούν με την αστυνομία να φτάνει άμεσα στον τόπο, σκοτώνοντάς τον ένα, ενώ ο άλλος, σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, διέφυγε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα ξένα πρακτορεία, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Οι δράστες φέρονται να πυροβόλησαν αρχικά πέντε φρουρούς που βρίσκονταν στην εκκλησία και εισέβαλλε εντός αυτής ανοίγοντας πυρ κατά των πιστών, με τους αστυνομικούς να μπαίνουν στον χώρο της εκκλησίας και να τον σκοτώνουν τον ένα λίγες στιγμές αργότερα. Αρχικά υπήρχε η εντύπωση πως ήταν ένας ο δράστης, όμως στη συνέχεια προέκυψε από μαρτυρίες πως υπήρχε και δεύτερος άνδρας οπλισμένος. Νεκρός είναι και ένας εκ των αστυνομικών που βρίσκονταν στη περιοχή.

Η επίθεση έγινε στην εκκλησία Κοπτών Σεντ Μίνα, στη περιοχή Χελγουάν όπου υπάρχει μια μειονότητα χριστιανών. Στο πρόσφατο παρελθόν ο ISIS έχει βάλει στο στόχαστρο εκκλησίες σαν κι αυτή στην Αίγυπτο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μια ακόμη εκκλησία στην Αλεξάνδρεια και άλλη μία στη πόλη Τάντα, όπου εξτρεμιστές επιτέθηκαν και σκότωσαν 43 άτομα στις αρχές του χρόνου.

Η συγκλονιστική στιγμή της εξουδετέρωσης του τρομοκράτη

Λίγη ώρα αργότερα βγήκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου δείχνει τον τρομοκράτη να έχει πέσει μόλις από τις σφαίρες των αστυνομικών. Πριν ξεψυχήσει, οι αστυνομικοί του άρπαξαν το όπλο και έψαξαν τη τσάντα του, ενώ του περνούσαν χειροπέδες.