Το ψυχρό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Ρωσίας και Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται πως ενισχύεται, καθώς ανήμερα των Χριστουγέννων πλοίο του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού «συνόδευσε» ρωσικό πολεμικό πλοίο που πλησίαζε τα βρετανικά χωρικά ύδατα.

Η φρεγάτα «HMS St Albans» εστάλη το Σάββατο κοντά στη ρωσική φρεγάτα «Admiral Gorshkov» στη Βόρεια Θάλασσα, για να παρακολουθήσει τη δραστηριότητά της σε περιοχές εθνικού συμφέροντος, όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ενώ αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Πόρτσμουθ.

«Δεν θα διστάσω να υπερασπιστώ τα χωρικά μας ύδατα ούτε θα ανεχθώ οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκέιβιν Ουίλιαμσον και πρόσθεσε: «Η Βρετανία δεν θα επιτρέψει ποτέ τον εκφοβισμό της όταν διακυβεύεται η προστασία της χώρας μας, του λαού μας και των εθνικών μας συμφερόντων».

Όπως λένε από το υπουργείο, υπάρχει μια αυξημένη δραστηριότητα των ρωσικών πλοίων του πολεμικού στην περιοχή κατά τη διάρκεια των εορτών, κάτι που έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό των Βρετανών.