Αναστάτωση έχει προκαλέσει η ισχυρή έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της μητέρας του δημάρχου Πάφου Κοραλίας Φαίδωνος. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα και θεωρείται από τις Αρχές ως μία προειδοποίηση προς τον δήμαρχο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του θύματος, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδων Φαίδωνος ανέφερε ότι δεχόταν προειδοποιήσεις σε σχέση με αποκαλύψεις του για σκάνδαλα στα συμβόλαια για το αποχετευτικό σύστημα Πάφου αλλά και άλλα παρόμοια έργα στη Λευκωσία και τη Λάρνακα, για τα οποία αρκετοί έχουν κλειστεί στις φυλακές, ενώ για άλλους επίκειται η απαγγελία κατηγοριών.

Επίσης, έχει αναφερθεί σε σκάνδαλα που αφορούν τη διαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών, μεγάλα έργα που προγραμματίζει ο αρχιεπίσκοπος καθώς και την ύπαρξη κυκλώματος εξασφάλισης διαβατηρίων για αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα, πρόσφατα υπήρχαν πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του από άτομα που προσέγγισαν κατάδικο στις Κεντρικές Φυλακές.

Ο κ. Φαίδωνος έκανε δηλώσεις για την επίθεση που έγινε, τονίζοντας πως πρόκειται για μία άνανδρη πράξη.

«Η πράξη αυτή είναι βεβαίως άνανδρη. Ελπίζω το συντεταγμένο κράτος και η πολιτεία να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά όχι μόνο για εξιχνίαση αυτής της άνανδρης πράξης αλλά και να για στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να απειλούν και να φιμώνουν το κράτος ή τους ανθρώπους», είπε αρχικά.

Ο δήμαρχος της Πάφου τόνισε πως υπάρχει ένα κύκλωμα ναρκωτικών που είναι γνωστό στην αστυνομία, όπως και ένα κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, καθώς και πως υπάρχουν κυκλώματα ηλεκτρονικού τζόγου και στο ποδόσφαιρο, «φωτογραφίζοντας» επί της ουσίας όσους μπορεί να είναι ύποπτοι για την επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα.

«Περιορίζομαι μέχρι σε αυτά τα θέματα τα οποία θεωρώ ότι σε ένα από αυτά προορίζεται και αυτός που επινόησε αυτή την άνανδρη πράξη», είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα η βόμβα μπορεί να είναι σε έναν δήμαρχο αύριο να είναι σε έναν εισαγγελέα και μεθαύριο σε έναν αστυνόμο. Αυτά τα κυκλώματα πρέπει να τα τσακίσουν, να τα εκπαραθυρώσουν από το κυπριακό γίγνεσθαι για να μπορεί το κράτος και ο πολίτης που υπηρετεί τον οποιοδήποτε θεσμό να μην απειλείται ή να φιμώνεται από τέτοιου είδους ενέργειες. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, πρόσθεσε, δεν έχουν καταφέρει οτιδήποτε», κατέληξε ο κ. Φαίδωνος.

Πηγή: www.sigmalive.com