Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους Καθολικούς όλου του κόσμου να γίνουν πιο φιλόξενοι με τους ανθρώπους όλου του κόσμου που μεταναστεύουν επειδή έχασαν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους από τον πόλεμο.

«Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ότι δεν έχει τη θέση του σε αυτή τη Γη. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν από την πατρίδα τους γεμάτοι ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε αρχικά ο Πάπας, προσθέτοντας:

«Πρόκειται για μια επιβίωση από τους σημερινούς διαδόχους του Ηρώδη, οι οποίοι δεν φοβούνται να χυθεί αίμα αθώων για να επιβάλουν την ισχύ τους και να αυξήσουν τον πλούτο τους. Πρέπει να μετατρέψουμε τη δύναμη του φόβου σε δύναμη της αγάπης. Τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία για πνευματική αφύπνιση, πρέπει οι άνθρωποι να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τα δεινά που υφίστανται οι συνάνθρωποί τους».

Ο Πάπας υπενθύμισε πως εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους όχι με τη θέλησή τους, αλλά γιατί εκδιώκονται από τη γη τους.

«Πρέπει να δώσουμε μια νέα αντίληψη για την κοινωνική δημιουργικότητα και προσφορά μέσω της οποίας όλοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν τη θέση τους σε αυτόν τον κόσμο», κατέληξε.