Ο κινηματογραφικός παραγωγός μετά από δεκάδες κατηγορίες για άσκηση σεξουαλικής βίας έχει ουσιαστικά «τελειώσει» από το Χόλιγουντ και το BBC ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο θα υπάρχουν συνεντεύξεις ηθοποιών που έπεσαν θύμα του.

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να προβληθεί εντός του 2018 και είναι παραγωγή του BBC Two και της Lightbox. Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Γουάινστιν» αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει.

Εκτός του παραγωγού, το ντοκιμαντέρ θα πιάσει γενικά το θέμα της εξουσίας που ασκείται στο Χόλιγουντ από τους μεγάλους παραγωγούς, καθώς θέλουν να εστιάσουν στο πώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έβγαινε προς τα έξω η συμπεριφορά του Γουάινστιν, καθώς και πώς λειτουργούν άνθρωποι σαν κι αυτόν στο Χόλιγουντ όλα αυτά τα χρόνια.

Όλα αυτά την ώρα που ο βραβευμένος ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν, σε δηλώσεις του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είπε πως υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες οι ίδιες πρότειναν να κάνουν σεξ με σκηνοθέτες προκειμένου να πάρουν έναν ρόλο, ενώ ένας άλλος ηθοποιός, ο Ματ Ντέιμον, αφού προκάλεσε αντιδράσεις όταν πήρε το μέρος του Γουάινστιν δημόσια, χθες βγήκε και είπε πως θα πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουν και οι ίδιοι οι άνδρες καθώς «εκεί έξω υπάρχουν ένα σωρό άνδρες, με την πλειοψηφία τους να μην κάνουν τέτοια πράγματα».