Έξαλλοι είναι στην Ιαπωνία οι πολίτες αλλά και η κυβέρνηση της χώρας με έναν διάσημο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος αποθεώνει δημόσια τους Ναζί, ενώ αγόρασε ένα έγγραφο του δικτάτορα Χιροχίτο από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, πληρώνοντας 275.000 δολάρια για να το αποκτήσει.

Ο Κατσούγια Τακάσου είναι ένας από τους πλέον διάσημους χειρουργούς στη χώρα και εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση. Ωστόσο, στην υπερευαίσθητη Ιαπωνία, το να βγαίνεις και να μιλάς δημόσια αποθεώνοντας εγκληματίες πολέμου είναι μεγάλο αμάρτημα.

«Θεωρώ πως τα γεγονότα της Νανζίνγκ και του Άουσβιτς είναι απλά κατασκευάσματα. Οι Ναζί έκαναν σπουδαία δουλειά στο να εξελίξουν την επιστήμη», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter, με το Εβραϊκό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταδικάζει τις θέσεις του διάσημου χειρουργού.

Ο ίδιος βγήκε να τα διαψεύσει βέβαια, λέγοντας σε τηλεοπτικό δίκτυο πως «δεν είμαι υπέρ του ναζισμού. Απλά εκτιμώ βαθύτατα το πόσο προχώρησε η φαρμακευτική εκείνη την εποχή. Δεν λέω ότι δεν έγιναν όσα έγιναν στο Άουσβιτς. Αλλά τα νούμερα των νεκρών που λένε πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου αληθινά. Ήταν μερικές δεκάδες χιλιάδες και όχι όσοι λένε»…

Πηγή: Reuters