Τρομοκράτες σχεδίαζαν να δολοφονήσουν την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Νews, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Σύμφωνα με τα όσα λέει το δίκτυο, η Σκότλαντ Γιαρντ μαζί με την υπηρεσία αντικατασκοπίας ΜI5 και την αστυνομία της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς έκαναν έρευνα για πιθανό χτύπημα εδώ και αρκετές εβδομάδες και απέτρεψαν τα σχέδια τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα τους, μεταξύ των οποίων και μια απόπειρα δολοφονίας της Μέι.

Όπως τόνισαν, οι αξιωματικοί της αστυνομίας πίστευαν ότι οι τρομοκράτες θα «χτυπούσαν» με έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού και, εν μέσω του χάους που θα ακολουθούσε, θα δολοφονούσαν την πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, η Μητροπολίτικη Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της τρομοκρατίας και θα προσαχθούν σήμερα στο δικαστήριο του Ουέστμινστερ. Τα άτομα που συνέλαβε η αστυνομία είναι οι Νάιμουρ Ζακαρίγια Ραχμάν (20 ετών) και Μοχάμεντ Ιμράν (21 ετών), κάτοικοι του βόρειου Λονδίνου και του Μπέρμιγχαμ αντίστοιχα.