Μία νέα δωρεάν εφαρμογή για μικρά παιδιά αποφάσισε να δημιουργήσει το Facebook. Η εφαρμογή που παρουσίασε η εταιρεία είναι το Messenger Kids, το οποίο είναι μια εφαρμογή για παιδιά έως 13 ετών, όπου θα μπορούν να ανταλλάσουν μηνύματα, βίντεο και φωτογραφίες.

Προκειμένου να υπάρχει αυστηρός έλεγχος και να αποφύγουν τους κινδύνους, οι γονείς θα μπορούν να βάζουν τα κατάλληλα «φίλτρα» έτσι ώστε να μην εκτίθενται σε περιεχόμενο βίας, γυμνού ή σεξ, ενώ τα παιδιά θα μπορούν μόνο με την έγκριση των γονιών τους μέσω του συστήματος να στέλνουν ομαδικές ή ατομικές φωτογραφίες, βίντεο ή και μηνύματα στους φίλους τους.

Όλα τα μηνύματα θα φαίνονται στο Messenger των γονιών, που θα πρέπει πρώτα να εγκρίνουν το μήνυμα για να πάει αυτό στον αποστολέα, ενώ θα πρέπει να εγκρίνουν οι ίδιοι αν θα κάνουν δεκτό αίτημα φιλίας από κάποιον άλλο.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε με τη συνεργασία ειδικών και ψυχολόγων, με το παιδί να μην αποκτά προσωπική σελίδα στο Facebook, αλλά να μπορεί ουσιαστικά μέσω των γονιών του να επικοινωνεί με άλλα παιδιά.

Η νέα εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ σύντομα, σε συσκευές της Apple με λειτουργικό σύστημα iOS, ενώ θα ακολουθήσουν στη πορεία και οι συσκευές Android.