Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα πως θα φανεί τις επόμενες λίγες ημέρες αν οι συνομιλίες με τη Βρετανία για το Brexit έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο προκειμένου να ακολουθήσει μια δεύτερη φάση διαπραγματεύσεων.

«Είμαστε σε εντατικές διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να τελειώσουμε την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων για θέματα όπως τα δικαιώματα των πολιτών, το "ιρλανδικό πρόβλημα", το λογαριασμό που θα πρέπει να πληρωθεί», είπε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης στην Ελβετία.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας, αλλά δεν έχει υπάρξει επαρκής πρόοδος ώστε να πω ότι μπορούμε να εισέλθουμε στη δεύτερη φάση των συνομιλιών για τη σχέση μας στο μέλλον. Θα το δούμε μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να καταβάλει 45 δισ. λίρες για το διαζύγιο του Βrexit, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε: «Δεν είμαι τόσο τρελός ώστε να δώσω μια άμεση απάντηση στην ερώτηση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ