Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 21 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές Βόρεια της Συρίας. Σύμφωνα με την ΜΚΟ, η οποία δεν κατάφερε να εξακριβώσει αν οι επιδρομές προήλθαν από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του συριακού καθεστώτος ή της Ρωσία Ανάμεσα τους βρίσκονταν 5 παιδιά  στην περιοχή Αταρέμπ που έχει οριστεί ως ζώνη «αποκλιμάκωσης».

Η Αταρέμπ, που βρίσκεται στη δυτική επαρχία του Χαλεπίου ελέγχεται από διάφορες αντάρτικες οργανώσεις, και για ακόμη μια φορά έγινε στόχος τριών αεροπορικών επιδρομών,με τις πληροπφορίες να αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι  τέσσερις ζώνες «αποκλιμάκωσης» δημιουργήθηκαν έπειτα από μια συμφωνία τον Μάιο από ξένες δυνάμεις, συμμάχους του καθεστώτος και των ανταρτών, για να κηρυχθούν εκεχειρίες σε διάφορες περιοχές της Συρίας. Αυτές περιλαμβάνουν περιοχές του Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), της Χομς (κέντρο), της Χάμα (κέντρο), του Χαλεπίου (βόρεια) και της Λατάκιας (δυτικά).