Η αστυνομία της Κοπεγχάγης διεξάγει ερευνά μετά την απειλή που δέχτηκαν αεροπλάνα που ανήκουν στην τουρκική αεροπορική εταιρεία Atlasglobal. Το αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε 10 πύλες, αφού ειδοποιήθηκε για την απειλή από την αστυνομία.

«Η αστυνομία της Κοπεγχάγης ανέφερε ότι υπάρχει απειλή εναντίον όλων των αεροσκαφών της Atlasglobal στην Ευρώπη», δήλωσε εκπρόσωπος του αερολιμένα της Κοπεγχάγης, όπως μεταδίδει το Reuters. Μάλιστα παρεμποδίστηκε η απογείωση ενός αεροπλάνου εξαιτίας του συμβάντος. Μεταφέρθηκε σε απομακρυσμένο τμήμα του αεροδρομίου ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο αεροσκάφος.

Ο αερολιμένας της Κοπεγχάγης ενημέρωσε μέσω Twitter τη στιγμή που οι πύλες C30-C39 είχαν κλείσει εν μέσω «αστυνομικής έρευνας». Σε επόμενη ανάρτηση ανέφερε ότι το αεροδρόμιο «επέστρεψε στην κανονικότητα» και λειτουργούσε με ελάχιστες καθυστερήσεις.

Ένας εκπρόσωπος της Atlasglobal δήλωσε στο Reuters ότι η αεροπορική εταιρεία δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει άμεσα και ότι πιθανότατα αυτό να γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η Atlasglobal είναι μια τουρκική αεροπορική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη, η οποία πραγματοποιεί εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, καθώς και πτήσεις charter. Λειτουργούσε με την επωνυμία Atlasjet μέχρι τον Μάρτιο του 2015.