Ο Τζορτζ Κλούνεϊ παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Ωστόσο, έχει να πρωταγωνιστήσει σε ταινία από το 2016 - σχεδόν δύο χρόνια.

Μιλώντας στους Sunday Times, ο 56χρονος ηθοποιός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει επιλέξει να αποστασιοποιηθεί από την υποκριτική στρεφόμενος προς τη σκηνοθεσία και την παραγωγή ταινιών.

«Είμαι 56 χρονών πια. Είμαι ηθοποιός εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν είμαι πλέον ο τύπος που ρίχνει την κοπέλα σε μία ταινία - ή μάλλον δεν πρέπει να είμαι αυτός ο τύπος» δηλώνει ο Κλούνεϊ προσθέτοντας ότι πλέον δεν είναι στόχος του να βγάλει χρήματα ως πρωταγωνιστής. 

«Η υποκριτική ήταν ο τρόπος που πλήρωνα το ενοίκιο. Τώρα όμως πούλησα μία εταιρεία τεκίλας για 1 δις. γαμ***να δολάρια, δεν χρειάζομαι λεφτά» τονίζει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο deal που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, πουλώντας την εταιρεία τεκίλας Casamigos που δημιούργησε με συνεργάτες έναντι 1 δις. δολαρίων.

«Πλέον, αφού έχω λεφτά, μπορώ να πολεμήσω για να φτιάξω μία ταινία που θέλω εγώ. Δείτε τις ταινίες που κάνω τα τελευταία 15 χρόνια, αν δεν ήμουν εγώ, μάλλον δεν θα είχαν γίνει ποτέ. Κανείς δεν θα έφτιαχνε το «Good Night, and Good Luck»,  το «Michael Clayton» ή το «Up in the Air». Πολέμησα για να γίνουν αυτές οι ταινίες» εξήγησε ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Δήλωσε μάλιστα πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να δημιουργηθεί μία ταινία που του αρέσει, θυμίζοντας χαρακτηριστικά ότι στο παρελθόν είχε κάνει μέχρι και διαφημίσεις για καφέ.

«Δεν θέλω να εμπλακώ στην πολιτική»

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ απάντησε για μία ακόμη φορά στα σενάρια που τον θέλουν να ασχολείται με την πολιτική διεκδικώντας την προεδρία των ΗΠΑ με το χρίσμα των Δημοκρατικών, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι στις προσδοκίες του να γίνει πολιτικός.

«Μετά την εκλογή Τραμπ, όλο και περισσότεροι με πιέζουν να εμπλακώ στην πολική, αλλά δεν βρίσκεται στις προσδοκίες μου. Πάντα είχα εμπλοκή στην πολιτική. Ο πατέρας μου είχε κατέβει στο Κονγκρέσο, οπότε η πολιτική είναι κάτι που υπήρχε πάντα στην οικογένειά μου. Αλλά, κυρίως, μπορώ να βοηθήσω με τους τρόπους που ξέρω καλά, όπως στέλνοντας μηνύματα στους ψηφοφόρους» εξήγησε.

Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ, ο Κλούνεϊ είπε πως οι Δημοκρατικοί χρειάζονται έναν ηγέτη «που θα φωτίζει το δωμάτιο», ενώ σχολιάζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε ότι «παρά τα άθλια ένστικτά του, είναι ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος. Είναι τηλεοπτικό αστέρας».