Βίντεο και φωτογραφίες από τη ζωή της οικογένειας Μπιν Λάντεν στο κρησφύγετο του στο Πακιστάν έρχονται στο φως για πρώτη φορά σήμερα. Μεταξύ αυτών αποκαλύπτεται για πρώτη φορά και το πρόσωπο του γιού του, Χάμζα Μπιν Λάντεν, που φέρεται ως ο διάδοχος του πατέρα του. 

Το υλικό συμπεριλαμβάνεται στα χιλιάδες αρχεία που αποχαρακτήρισε η CIA μέσα. Το υλικό είναι προσωπικά κι οικογενειακά βίντεο τα οποία κατέσχεσαν από το κρησφύγετο μετά την εισβολή των Αμερικανών κομάντος στις 2 Μαΐου 2011. 

Στις εικόνες αυτές παρουσιάζεται μια σχεδόν κανονική ζωή. Το μεγάλο συγκρότημα στο οποίο είχε καταφύγει ο ηγέτης της Αλ Κάιντα μαζί με συγγενείς και συνεργάτες είχε φάρμα με οικόσιτα ζώα, παιδική χαρά για τα πολλά παιδιά που φαίνεται πως έμεναν σε αυτό, καθώς και αρκετά στοιχεία δυτικού πολιτισμού, όπως ηλεκτρονικά γκατζετ, ποπ μουσική, ρούχα και ταινίες. 

Η σημαντικότερη αποκάλυψη που γίνεται με το υλικό αυτό είναι η ενήλικη όψη του αγαπημένου γιού του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα. Ως σήμερα το κοινό είχε δει μόνο παιδικές φωτογραφίες του. Μάλιστα, στο «επετειακό» μήνυμα της οργάνωσης για την 16η επέτειο από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, είχαν βάλει τη γνωστή παιδική φωτογραφία του Χάμζα να φαίνεται σαν να αντανακλάται πάνω στους Δίδυμους πύργους.  

Οι αρχές θεωρούν πως ο Χάμζα διαδέχτηκε τον πατέρα του μετά τον θάνατο του, άποψη που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η Αλ Κάιντα έχει δημοσιοποίησει ηχογραφημένα μηνύματα του. 

Το βίντεο που δημοσιεύεται σήμερα είναι διάρκειας μιας ώρας και είναι τραβηγμένο στον γάμο του. Ο υιος Μπιν Λάντεν φαίνεται να έχει μουστάκι - κι όχι γενειάδα - και να φορά το παραδοσιακό γαμήλιο ένδυμα. Στο βάθος ακούγεται άντρας να απαγγέλλει σχετικό απόσπασμα από το Κοράνι:

Το παρακάτω βίντεο είναι ένα μοντάζ από διαφορετικά πλάνα από το οίκημα στο οποίο κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν: 

Τα παιδιά που απεικονίζονται στα βίντεο δεν ταυτοποιούνται ωστόσο θεωρείται πως ανήκουν στην οικογένεια Μπιν Λάντεν. Στα περισσότερα αποσπάσματα του το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μοιάζει με ένα τυπικό οικογενειακό βίντεο, με στιγμές χαράς κι ανεμελιάς. Τα παιδιά εμφανίζονται να φοράνε και παραδοσιακές ενδυμασίες του Πακιστάν αλλά και δυτικά ρούχα. 

Στο παρακάτω πλάνο εντύπωση προκάλεσε η παρουσία ενεργοποιημένου κινητού τηλεφώνου, παρότι το κρησφύγετο ήταν μέρος με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Επίσης, στο βίντεο ακούγεται δυτική ποπ μουσική. 

Στους σκληρούς δίσκους που κατέσχεσε η CIA από το κρησφύγετο βρέθηκαν και δυτικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και αυτό το ντοκιμαντέρ για τον ίδιο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ωστόσο άλλα πλάνα του βίντεο με τα παιδιά δεν είναι τόσο «καθημερινά». Ένα μικρό παιδί απευθύνεται στην κάμερα και απαγγέλλει στα αραβικά. 

Ενώ το κρησφύγετο φαίνεται πως ήταν και τόπος εκπαίδευσης για την επόμενη γενιά της Αλ Κάιντα, αφού βλέπουμε πλάνα με έναν ηλικιωμένο άντρα σε υπαίθριο σκοπευτήριο, να δείχνει σε πολύ μικρά παιδιά πως να χρησιμοποιήσουν όπλο.

Το βίντεο:

Στο μεγάλο αυτό οίκημα στο Αμποταμπάντ αποτυπώνονται οι δυο ζωές του Μπιν Λάντεν: από τη μια ο ηγέτης της Αλ Κάιντα με τα πεδία βολών και, από την άλλη, ο οικογενειάρχης που βιντεοσκοπεί την φάρμα του με τα κουνέλια, τις αγελάδες και τις κότες.

Το βίντεο της φάρμας: