Η έκτη σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix «House of Cards» είχε ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες τα γυρίσματα, ωστόσο την Τρίτη έγινε γνωστό πως αυτά αναστέλλονται επ΄ αόριστον.

Αιτία η υπόθεση που ξέσπασε με επίκεντρο τον πρωταγωνιστή της σειράς Κέβιν Σπέισι, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες από χθες πως πριν από 30 χρόνια επιχείρησε να κακοποιήσει σεξουαλικά τον ηθοποιό Άντονι Ραπ, όταν ο τελευταίος ήταν 14 χρονών και ο Σπέισι 26.

Χθες το Netflix ανακοίνωσε ότι ο 6ος κύκλος του House of Cards θα είναι ο τελευταίος της επιτυχημένης σειράς, σημειώνοντας ότι είναι «βαθύτατα προβληματισμένοι» από τις κατηγορίες σε βάρος του Κέβιν Σπέισι.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε ανακοίνωση πως τα γυρίσματα σταματούν επ' αόριστον «προκειμένου να δοθεί λίγος χρόνος για την θεώρηση της τρέχουσας κατάστασης και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι ηθοποιοί και οι εργαζόμενοι στην παραγωγή».

Σήμερα, επίσης, το Netflix διέρρευσε ότι μετά το τέλος του House of Cards πιθανότατα θα ακολουθήσει μία σειρά τύπου spin-off, που θα βρίσκεται στο ίδιο σύμπαν με τη σειρά που πρωταγωνιστεί ο Κέβιν Σπέισι, αλλά θα πρωταγωνιστούν δευτερέυοντες χαρακτήρες, όπως ο Νταγκ Στάμπερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κέβιν Σπέισι πρωταγωνιστεί στην ταινία All the Money in the World που κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες, με τον Ρίντλεϊ Σκοτ να σκηνοθετεί. Η ταινία αναμενόταν να μπει στην κούρσα των Όσκαρ με τον ίδιο τον Σπέισι να διεκδικεί μία υποψηφιότητα μετά από χρόνια, ωστόσο, το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον του στο προσκήνιο του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με το Variety, μάλιστα, ο Σπέισι ίσως αναγκαστεί να ματαιώσει όλες τις περιοδείες και τις συνεντεύξεις του για την προώθηση της νέας του ταινίας, που έχουν προγραμματισεί το προσεχές δίμηνο.