Οι εμπνεύσεις του εξελίχθηκαν σε πηγή εκατομμυρίων για την εταιρεία που διαχειρίστηκε τα δικαιώματα της σπουδαίας κινηματογραφικής σειράς και τα σχέδια των κοστουμιών του έγιναν σημεία αναφοράς για πολλές γενιές. Ο σχεδιαστής του Νταρθ Βέιντερ και των υπολοίπων εμβληματικών στολών του Star Wars, Τζον Μόλο, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τους συντελεστές της ταινίας, αλλά και πολλούς από τους φανατικούς ακολούθους της σειράς, οι οποίοι γνώριζαν το όνομα του ανθρώπου που είχε στιγματίσει με τα σχέδιά του, τη ζωή τους.

Η διαδρομή του ήταν σαν όνειρο. Μετά τη συνεργασία με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, στο δράμα «Μπάρι Λίντον», ο Μόλο εξελίχθηκε σε σχεδιαστή κοστουμιών. Τότε συναντήθηκε με τον Τζορτζ Λούκας. Τον παραγωγή του Star Wars. Όπως δήλωσε ο ίδιος, πριν ξεκινήσει τη συνεργασία του για το Star Wars, ουδέποτε είχε παρακολουθήσει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τα πρώτα του σχέδια ήταν για τα κοστούμια του Χαν Σόλο, της Πριγκίπισσας Λέια και του Όμπι Ουάν Κενόμπι. Ακολούθησε η μεγάλη επιτυχία του Νταρθ Βέιντερ. Της στολής που αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας. 
Μετά το Star Wars, ο Μόλο ήταν υπεύθυνος και για τα κοστούμια της μεγάλης επίσης επιτυχίας Alien.