Την επίσημη ανακοίνωση, από τα πλέον υπεύθυνα χείλη, αυτά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, του «κλεισίματος» της συμφωνίας για την αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D της Πολεμικής Αεροπορίας είχαμε πριν από λίγη ώρα στο Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο της εκεί επισήμου επισκέψεως του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα. Ευθύς μετά την υποδοχή του Έλληνος πρωθυπουργού στην είσοδο του Λευκού Οίκου από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο τελευταίος οδήγησε τον φιλοξενούμενό του στο γνωστό χώρο μπροστά από το τζάκι για μία πρώτη – σύντομης διάρκειας – δήλωση on camera προς τον τύπο.
Μετά λοιπόν την κλασική χειραψία μεταξύ των δύο ανδρών, ο πρόεδρος Τραμπ μπήκε κατευθείαν στο «ψητό» αναγγέλλοντας ουσιαστικώς το «κλείσιμο» της συμφωνίας με την υπογραφή της «Επιστολής Αποδοχής» (Letter of Acceptance), πιο γνωστό ως LOA, που αποτελεί το προσύμφωνο της συμφωνίας.

Φυσικά λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές ούτε και ελέχθησαν φυσικά σε τέτοιο επίπεδο. Αναμένεται αυτό να συζητηθεί με περισσότερες λεπτομέρειες κατά την προσεχή επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στις ΗΠΑ, που ξεκινά την προσεχή Παρασκευή.