Πρωταγωνιστής σε ένα σενάριο απίστευτο για τους περισσότερους ηγέτες παγκοσμίως, έγινε ο πρόεδρος της Ινδονησίας Γιόκο Βιντόντο, καθώς πριν λίγες μέρες και εν μέσω καύσωνα, περπάτησε για μερικά χιλιόμετρα για να φτάσει στον προορισμό του λόγω του ότι η αυτοκινητοπομπή του "κόλλησε" στην κίνηση.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στην πόλη Σιλεγκόν, όπου ο Βιντόντο επρόκειτο να παραστεί σε στρατιωτική εκδήλωση.

"Ρώτησα πόση απόσταση είχαμε ακόμα. Τρία χιλιόμετρα κύριε, απάντησε ο οδηγός. Έτσι, κατέβηκα από το αυτοκίνητο. Καλύτερα να περπατήσω", δήλωσε ο πρόεδρος, σύμφωνα με το κρατικό Antara News. Επεσήμανε ότι αποφάσισε να περπατήσει, αφότου είχε περάσει 30 λεπτά στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητό του.

"Ίσως θα μπορούσα να είχα πάρει μια μοτοσυκλέτα, αν μπορούσε να προχωρήσει λόγω της κίνησης και δεν θα είχα κουραστεί τόσο. Είναι μόνο 3 χιλιόμετρα. Είμαι συνηθισμένος να περπατάω αρκετά, αν και ίδρωσα γιατί φορούσα κοστούμι", τόνισε ο Βιντόντο.

Τον πρόεδρο ακολούθησαν πεζοί αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η Ινδονησία φημίζεται για τους δρόμους με έντονη συμφόρηση, ειδικά στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, όπου ακόμα και οι σύντομες διαδρομές μπορεί να διαρκέσουν ώρες.


Πηγή: CNN