Έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου. Πανικός επικρατεί στο σταθμό Πάρσονς Γκριν.

Οι συρμοί στο σημείο έχουν ακινητοποιηθεί και τα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι πολλά άτομα τραυματίστηκαν και μετά την έκρηξη, από τον πανικό που ακολούθησε, καθώς ποδοπατήθηκαν.

Νέοτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας προσπαθούν να εξουδετερώσουν μια δεύτερη βόμβα στο τρένο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail υπήρξαν αναφορές ότι στο σταθμό υπήρχε και ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι που περιφερόταν εκεί μετά την έκρηξη, με την Σκότλαντ Γιαρντ να αναφέρει ωστόσο ότι πιστέυει ότι ο εν λόγω άνδρας δεν σχετίζεται με τη βόμβα. Σε κάθε περίπτωση όμως γίνεται έρευνα και για αυτό ενώ προειδοποιεί όλους να αποφεύγουν την περιοχή.

Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία SO 15 της Σκότλαντ Γιαρντ, μια πρώτη ένδειξη για το πιθανό κίνητρο, σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

#parsonsgreen pic.twitter.com/0OUV819EtE

Χρήστες του Twitter αναφέρουν ότι εξερράγη ένα λευκό μπιτόνι, το οποίο και φωτογράφησαν. Το εν λόγω μπιτόνι είναι μέσα σε μια σακούλα γνωστού σούπερ μάρκετ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον μια γυναίκα έχει εγκαύματα και στα πόδια.

Μετά την έκρηξη ακολούθησαν σκηνές πανικού. Οι επιβάτες έτρεχαν τρομαγμένοι να απομακρυνθούν, ενώ στο σταθμό έφταναν ισχυρές μονάδες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

 

Η Αστυνομία από την πλευρά της περιορίστηκε να γράψει στο Twitter ότι «είμαστε ενήμεροι για ένα περιστατικό στο Parsons Green. Οι αξιωματικοί είναι σε επιφυλακή, περισσότερα σε λίγο».