Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να επισκεφτεί την Κίνα τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στην Ασία, ανέφερε ένας αμερικανός αξιωματούχος, σε ένα ταξίδι που θα πραγματοποιήσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εν μέσω εντάσεων για τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν τονίσει την επείγουσα ανάγκη η Κίνα – ο κύριος σύμμαχος και εμπορικός εταίρος της Πιονγιάνγκ – να ασκήσει επιπλέον πίεση στον ήδη απομονωμένο γείτονά της για να υπαναχωρήσει από τα προγράμματα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και πυραύλων.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφτεί την Κίνα κατά τη συνάντηση τους τον Απρίλιο στο Παλμ Μπιτς στην Φλόριντα. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν επίσης στο περιθώριο της συνόδου της G20 τον Ιούλιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να παρευρεθεί τον Νοέμβριο σε δύο συνόδους κορυφής με άλλες χώρες της Ασίας που θα διεξαχθούν στις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν απάντησε άμεσα σε ένα αίτημα του πρακτορείου Ρόιτερς για σχόλιο για ένα ενδεχόμενο ταξίδι του Τραμπ στην χώρα