Τουλάχιστον 18 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δεκάδες είναι αστυνομικοί που έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από την επίθεση.

Όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές, μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο αξιωματικοί. Eκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε κοντά στην πόλη Ελ Αρίς καταστρέφοντας τρία τεθωρακισμένα αυτοκίνητα και ένα ένα όχημα παρεμβολής σήματος των δυνάμεων ασφαλείας.

Στη συνέχεια τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν πυρ κατά όσων βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

«Σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και τρομοκρατών, σκορπίζοντας τον θάνατο και προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων αστυνομικών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα την επομένη της ανακοίνωσης της αιγυπτιακής κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει δέκα φερόμενα μέλη της ISIS στη διάρκεια επιδρομής σε δύο διαμερίσματα του Καίρου.

Η επίθεση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θεωρείται η πιο θανατηφόρα που έχει καταγραφεί στη χερσόνησο του Σινά από τον Ιούλιο σε δυνάμεις ασφαλείας.

Τον Ιούλιο 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στόχο είχε σημείο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Η σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις της μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, στα μέσα του 2013. Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί σε παρόμοια επεισόδια.