Οι κάτοικοι του Χιούστον που θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους μετά τον κυκλώνα Χάρβεϊ θα πρέπει να φορούν μάσκες προστασίας για την αναπνοή ώστε να προφυλαχθούν από τα βακτήρια τα οποία προέρχονται από τους υπονόμους της πόλης και να προσέχουν για αλιγάτορες και φίδια, προειδοποίησε σήμερα ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι στις ακτές του Τέξας είτε δεν έχουν νερό είτε πρέπει να βράζουν το νερό προτού το καταναλώσουν, επισήμανε από την πλευρά του αξιωματούχος της αρχής προστασίας του περιβάλλοντος του Τέξας. Αυτό συμβαίνει σε τμήματα του Χιούστον, όπου τα λιμνάζοντα νερά δεν έχουν υποχωρήσει δύο εβδομάδες αφότου η καταιγίδα σάρωσε την πόλη.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής της πόλης, Σάμουελ Πένα, που παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου, σημείωσε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες προστασίας και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν εμβόλιο για τέτανο καθώς το σύστημα υπονόμων του Χιούστον πλημμύρισε και υπερχείλισε.

Στις περιοχές όπου οι δρόμοι έχουν στεγνώσει, τα βακτήρια από τους υπονόμους μπορούν να γίνουν αερομεταφερόμενα, ένας κίνδυνος όταν κανείς αναπνέει. «Πρόκειται για μια επικίνδυνη ζώνη» τόνισε ο Πένα.

Έκρουσε παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να συναντήσει κανείς αλιγάτορες, φίδια ή τρωκτικά εντός των κατοικιών που πλημμύρισαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ