Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου εξήγγειλε σήμερα ο Σταύρο Μαλάς, έχοντας τη στήριξη του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας, ενώπιον υποστηρικτών της υποψηφιότητας του, ο Σταύρος Μαλάς είπε ότι στοχεύει σε μια νέα, προοδευτική διακυβέρνηση, «μακριά από φθαρμένες συνταγές, ακρότητες, επικίνδυνα πειράματα και ακροβατισμούς».
Υποστήριξε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του στο μόνο πράγμα στο οποίο υπήρξε σταθερός, ήταν η αναξιοπιστία του.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ανέφερε ότι στόχος θα πρέπει να είναι η επανένωση της χώρας, στο πλαίσιο λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και χαρακτήρισε αναγκαίο να αξιοποιηθεί το πλαίσιο των προτάσεων Γκουτέρες, ως επίσης και η ιδιότητα της Κύπρου ως του κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Μαλάς είπε ότι πρώτιστο μέλημα της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι η διαχείριση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της κρίσης και η δημιουργία προϋποθέσεων για ανάπτυξη.

Εξήγγειλε, επίσης, την πρόθεση του να δημιουργήσει ανεξάρτητο ινστιτούτο παιδείας με αρμοδιότητα να καταρτίζει τα ωρολόγια προγράμματα και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί.