Ένα λεωφορείο με ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν φιάλες αερίου, βρέθηκε κοντά στον χώρο όπου επρόκειτο να γίνει μια ροκ συναυλία η οποία ακυρώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη εξαιτίας απειλής για τη διάπραξη μιας τρομοκρατικής ενέργειας, γνωστοποίησε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ.

Ο Άχμεντ Αμπουταλέμπ ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πως δεν είναι σαφές εάν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της απειλής και του αυτοκινήτου. Ο οδηγός του λεωφορείου προσήχθη από την αστυνομία για να ανακριθεί, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε αποφασίσει την τελευταία στιγμή να ακυρώσει μια συναυλία ροκ μουσικής λόγω «τρομοκρατικής απειλής», γνωστοποίησαν οι υπεύθυνοι του συναυλιακού χώρου.

«Συνεπεία μιας τρομοκρατικής απειλής, η συναυλία των Allah-Las δεν θα διεξαχθεί απόψε, έπειτα από εντολή της αστυνομίας» επισήμαναν οι ιθύνοντες της αίθουσας Maassilo στον λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter.

Το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια, οι Allah-Las, επρόκειτο να δώσουν στις 20:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδας) συναυλία στο Ρότερνταμ, στη δυτική Ολλανδία, και ο συναυλιακός χώρος επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό στις 19:30 τοπική ώρα.