Ένα άρθρο καταπέλτη για τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενεί το νέο τεύχος του περιοδικού Economist, γράφοντας ότι «δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ».

Με αφορμή τη στάση του Τραμπ για την επίθεση στο Σάρλοτσβιλ όταν ακροδεξιός διαδηλωτής πάτησε με το αυτοκίνητο του δεκάδες αντιφασίστες σκοτώνοντας μια γυναίκα, και τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ ακτιβιστών και ακροδεξιών, το Economist βάζει στο εξώφυλλό του τον Τραμπ να κρατά ένα λευκό χωνί και να φωνάζει. Στην πραγματικότητα το λευκό χωνί είναι μια κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν.

Σύμφωνα με τον Economist, ο Τραμπ αντί να αντιλαμβάνεται ότι η δουλειά του είναι να τιμά το αξίωμα που έχει κληρονομήσει, ενδιαφέρεται μόνο να τιμά τον εαυτό του και να αυτοαποθεώνεται για τα υποτιθέμενα επιτεύγματά του.

Το περιοδικό αναφέρεται στις συγκρουόμενες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, που αρχικά εξίσωνε την ακροδεξιά με τους ακτιβιστές, αργότερα καταδίκαζε την Κου Κλουξ Κλαν και τους νεοναζί, αλλά στη συνέχεια επανερχόταν στην πρώτη τοποθέτηση, ενώ με την πλέον πρόσφατη «αναθέρμανε» τον εμφύλιο Βορρά - Νότου, λέγοντας ότι δεν πρέπει να απομακρυνθούν τα αγάλματα του Εμφύλιου Πολέμου.

Ο Τραμπ θα έπρεπε να ενώνει το έθνος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά λόγω της ιδιοσυγκρασίας του δεν μπορεί να το κάνει, εκτιμά το περιοδικό και ζητά από τους Ρεπουμπλικάνους να τηρήσουν μια πιο υπεύθυνη στάση, παίρνοντας αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ.