Μας απασχολεί από την εφηβική ηλικία. Όσα χρόνια και να περάσουνε αποτελεί βασικό θέμα στη καθημερινότητά μας. Όμως πόσα πράγματα ξέρουμε για αυτό;

Ο λόγος για το σεξ, που ανά καιρούς ακούμε συνέχεια για σeξουαλική διαπαιδαγώγηση, αλλά ποτέ δεν γίνεται πράξη στη χώρα μας. Στο άλλο άκρο τώρα, η Νορβηγία στο κρατικό της κανάλι, έβαλε στο πρόγραμμα μια τηλεοπτική εκπομπή, και μάλιστα σε ώρα που οι έφηβοι βλέπουν τηλεόραση, μια εκπομπή που ενημερώνει για το σεξ. Το νέο δεν είναι αυτό. Η είδηση είναι ότι ζευγάρια θα καλούνται στην εκπομπή και θα μιλούν για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά, και το επόμενο βήμα, θα κάνουν σeξ μπροστά στη κάμερα. Απλοί άνθρωποι, όχι ηθοποιοί.

H κρατική τηλεόραση της Νορβηγίας (ΝRK) λοιπόν αποφάσισε να εγκαινιάσει τον Νοέμβριο μια νέα εκπαιδευτική εκπομπή στην οποία θα είναι παρουσιάστρια η Line Elvsåshagen. Πάντα παρουσία κάποιου ειδικού θα απευθύνει ερωτήσεις στα ζευγάρια, με σκοπό την απελευθέρωση από ταμπού και για να καταπολεμηθεί η άγνοια.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εκπομπής, Håkon Moslet, το νέο αυτό πρόγραμμα προσφέρει μια τελείως διαφορετική αφήγηση από αυτή που προσφέρει φυσικά το οποιοδήποτε πορνογραφικό υλικό αφού θα δείχνει πώς είναι το «πραγματικό σεξ» μεταξύ των ανθρώπων.

Κάτι μας λέει ότι το κανάλι θα έχει πολλές αιτήσεις για αναμετάδοση από όλο τον κόσμο....